CÁPATÖRVÉNYEK

Kapcsolj turbó fokozatba! Fedezd fel álmaid állását, helyezkedj el rekordidő alatt és keress többet, mint amit valaha lehetségesnek hittél...

Kapcsolj turbó fokozatba! Fedezd fel álmaid állását, helyezkedj el rekordidő alatt és keress többet, mint amit valaha lehetségesnek hittél...

A Cápatörvényeket imádni fogod...

Én zárom a sort:

Nézz bele a tartalomjegyzékbe
A Cápatörvények meg fogja változtatni a karrieredet...

5,990 Ft

Kérdésed van? Írj a support@cvshark.hu email címre és segítünk! :)
Nyerd meg a többszázezer forint értékű tréningcsomagot!
Ossz meg egy menő képet a könyvvel, taggelj minket és nyerj! Részletek alább.

Közösségi oldalaink:

LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/gellerterdossy

Facebook:
https://www.facebook.com/cvshark.hu

Instagram:
https://www.instagram.com/cvshark.hu
https://www.instagram.com/erdossygellert


A következő sorsolást 2024 május 1-jén tartjuk meg, de az összes posztolót egy könyvből kimaradt fejezettel jutalmazzuk :)
"Betáraztam CV Shark-os cuccokból.

Már régóta meg akartam csinálni ezt a posztot, de hol napsütés nem volt, hol a #CVShark bögrét nem találtam és ami a legfontosabb, hogy az első #Cápatörvények könyvemet odaajándékoztam egy coaching ügyfelemnek és kénytelen voltam beszerezni egy újabb példányt. Ahogy látod mindig volt egy jó okom és kifogásom, hogy miért nem készült el ez a poszt eddig.

Ha álláskeresőként téged is érint a halogatás, ha nem világos mi a te álom állásod, énmárkát építenél vagy fizetésemelést szeretnél kérni, akkor kötelezően ajánlom Erdőssy Gellért barátom kiváló könyvét!"

---

"Röviden összefoglalva: Ez a könyv egy kapudrog.

Kapudrog, mert kinyitja neked az ajtót és megmutatja, hogy mit tehetsz a karrieredért. Megmutatja többek között, hogy Gellért értelmezésében hogyan találd meg az álomállásod, hogyan készülj fel egy interjúra, mit csinálj elhelyezkedés után és hogyan építsd fel új szokásaid és énmárkád.

Kapudrog, mert a könyv elolvasása után már nem tudsz nem foglalkozni a karriered tudatos építésével, nem tudsz elmenni mellette, mint valami mellett, amiről azt hiszed, hogy a kiváló teljesítményed miatt majd magától organikusan fejlődik.
A Cápatörvények nem fog tetszeni, ha arra vársz, hogy olyan könyvet vegyél a kezedbe, ami végigvezet egy úton, mert szókimondó, tettre késztető olvasmány.

Kinyitja neked az ajtót, ami mögött egy rögös út vezet a karriered új, sikeres fejezete felé."

---

"Bár megkaptam volna a diploma mellé...

Szia Gellért! Elvittem magammal nyaralásra a könyvedet, hogy nyugodt körülmények között menjek rajta végig. Nem elolvasni, ezt nem olvasni kell. Végig kell menni rajta, memorizálni mi hol van, majd összerakni egy stratégiát és fejezetről fejezetre megtervezni, mit és hogyan fogunk csinálni. Ez útmutató. 2017-ben amikor elkezdtem dolgozni az első diplomás munkahelyemen, a féléves és éves értékelésnél is mindig egy szó jött fel, ami a mumusom volt. VIZIBILITÁS. Komolyan hányni akartam tőle. Miért nem elég, hogy elvégzem a munkám, túlteljesítek és kész? Mert porszem vagyok? Aztán ahogy elkezdtem kibontakozni. Legapróbb sikerek megosztása (dopamin), ha olyan a téma főnök CC, bevallom kicsit színeztem is a dolgokon, aztán mikor nagyon pró lettem, kértem ügyfelektől visszajelzést és akivel igazán jóba voltam nem is nekem írta hanem a főnökeimnek. (lol) Jó érzés volt, de csalásnak éreztem, mert észrevettem, hogy a melót nem kell 100%-ban csinálni, elég elhitetni.

Ha a könyved megkaptam volna a diploma mellé, akkor éveket spóroltam volna azzal, (aki időt nyer...) hogy tudatosan, felkészültebben vágok neki a melónak, egy kialakult stratégiával. A könyved egy szignifikáns részét a vizibilitás teszi ki, így bárki aki úgy érez, ahogy én éreztem 2017-ben, azonnal rohanjon, vegye meg és alkalmazza az ott leírtakat. Nagy előnyöm, hogy olyan szinten vagyok extrovertált, hogy az már már kellemetlen, de azon a munkahelyen tudtam a legjobban kiteljesedni, ahol a heti 2 irodai napból 1-et úgy töltöttem, hogy 9-re beértem, majd kb du. 2kor értem vissza a helyemre, mert mentem egy kört az egész irodába és mindenkivel beszélgettem. Ilyenkor beestek apróbb projektek, amik 1, gyorsan végrehajthatóak 2, szívességkosár (!!) és az Ő főnökeikhez eljut, hogy én mit csináltam, így építettem az énmárkát is. NEM volt tudatos, szimplán csak élveztem. Viszont célravezető volt.

A bértárgyalás tréningedből már ismertem a TELA-t, az a tapasztalatom, hogy eddig egyszer sem kérték, hogy mutassam meg a konkrét ajánlatot... ezzel csak utalni akarok a könyvben leírtakra, hogy vajon tényleg szükséges, hogy létezzen ajánlat? 

Most azt a részt emeltem ki, ami nekem a legnagyobb problémát okozta anno, de ehhez a könyvhöz vissza vissza kell térni, gondolkodni és tervezni, annak érdekében, hogy a karriered rakéta üzemmódba kapcsoljon. Akinek pedig a könyv már a fejébe van, menjen végig a jegyzetek résznél felsorolt podcastokon, cikkeken és könyveken. Itt a térkép, csak menni kell előre.

Nagyon köszönöm, hogy megírtad (mondjuk korábban is tehetted volna.. :D) hasznos, szükséges!"

---

“A Cápatörvények Fizetésemelés és előléptetés fejezete számtalan valós példával bizonyítja az éhes cápa hozzáállás hatékonyságát. Foglalkozik a sikeres fizetésemelés és előléptetés alapfeltételeivel és lépésről lépésre segít a megvalósításában. Kitér arra is, miért keresnek a nők kevesebbet a munkaerőpiacon (és mit tehetnek ellene).
Azt is őszintén elmondja, hogy nem minden állásban van előrelépési lehetőség. Ami engem a legjobban megfogott a sok sikeres karrierbeszámoló mellett, hogy végigveszi a lehetséges szituációkat egy béralku során és megoldásokat is kínál az egyes helyzetekre. Bevallom, nem vagyok nagy podcast hallgató, ezért jó volt könyv formában is megismerni Gellért nézeteit.” 

---

"Te sem bírod a marketingszagú ajánlásokat? Én olvasni is utálom őket, hát még írni, most mégis ezt kellett tennem, hogy érzékeltetni tudjam, mire jó ez a könyv. És mire nem. :)
Azt várod, hogy ez a könyv majd megmondja a "tutit", hogy mit kell tenned? Azt hiába várod! Azt viszont kíméletlenül megmondja, bullshit és mellébeszélés nélkül, mit NEM teszel meg és belelát az agyad mélyére, ahol a legjobb kifogásokat tartod. Ha a könyvben foglalt - ahogy Gellért fogalmaz, "tűzvonalban tesztelt" - tanácsoknak csak a felét meg tudod valósítani és felnősz a feladathoz (amit Te tűztél ki magadnak!), akkor a befektetett munkáddal arányos siker garantált."

---

“Két kézhezvétel alatt olvastam végig a könyvet. Először nagy lendülettel vetettem bele magam, mert az volt a korábbi tapasztalatom a CVsharkról, hogy pozitív szemlélettel adott át érdekes és hasznos tudást. Ugyanezt hozta a könyv is. Ahogy elkezdtem olvasni, pörögtek a lapok, gondolatok, tervek. Három óra telt el, a könyv felénél jártam és volt egy oldal jegyzetem... Másodszorra tudatosan terveztem egy nagyobb időblokkot a befejezésre. Ez a könyv abszolút megérte a fáradságot, időt pénzt, mert olvasmányos formátumban, gyakorlati példákkal, igazoltan hasznos információt ad át, ami számomra könnyen forintosítható tudássá vált.
A legmeghökkentőbb és egyben a legérdekesebb számomra a gamifikáció volt és annak használata, hatása a teljesítményjavulásra.”

---

“Gellért könyve hiánypótló és átfogó tudást jelent álláskeresés témában. Mondanivalója cukormáz és vargabetűk nélkül íródott, amely nem hipotézisekre és jól hangzó féligazságokra, hanem frontvonalban szerzett tényekre és tudományos kutatásokra alapoz. A bemutatott módszer széles körben kipróbált és valós tapasztalatokból leszűrt kivonat, amely bár az álláskereséshez szükséges munkát nem, de a szükségtelen zsákutcákat bizonyosan megspórolja. Nem csak akkor fogsz profitálni a könyvből, ha éppen munkát keresel, pozíciót váltasz, hanem akkor is, ha szervezeten belül szeretnél előre lépni vagy esetleg az énmárkád erősítését, pozicionálását tervezed. A könyv egyfajta térkép az álompozíciód megszerzése felé, egyben a jövőd alakulására is hatással lehet - feltéve, ha gyakorlatba ülteted és szolgálatodba állítod a könyvből szerzett ismereteket.”

---

“Célzott és lényegretörő könyv. A Cápatörvények nem szimplán az álláskeresésről szól, hanem egy komplett csomagot nyújt, elméleti háttérrel és gyakorlati példákkal. Egy olyan útmutató ami segít abban, hogy könnyedén navigáljunk a munka világában, és a maximumot hozhassuk ki magunkból ahelyett, hogy csak sodródunk az eseményekkel. Egy olyan fegyvertár, amit elővehetünk, nem csak akkor ha éppen állást keresünk, hanem bármikor az egész karrierünk során.”

---

“Az első benyomásom a meglepődés volt, hogy miért ír le Gellért ennyi mindent a saját tudásából egyetlen egy könyvben? Tudom, hogy nem fukarkodik a saját tudásának a megosztásával, ez mégis újdonságként hatott rám. Nagyon részletes útmutatóval gyakorlati példákkal mutatja be, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Könnyen elképzelhető, valóban megtörtént szituációkkal olyan közel viszi az olvasót az egyes példákkal a probléma megoldásához amennyire az egy könyv olvasása közben egyáltalán lehetséges.
Mindenkinek tudom ajánlani, hogy komolyan gondolkodjon el az egyes felvetett problémákon, mert azok valós tapasztalatokon alapulnak, és könnyebb előre felkészülni rájuk, mint utólag pörgetni a sorozatokat és azokból várni a válaszokat, mert onnan sajnos nem fognak jönni. Az önismereti munka nem megspórolható sem az olvasással, de még a jegyzeteléssel sem. Ha valaki meg is fogadja a tanácsokat, sokkal közelebb lesz álmai megvalósításához, mint azt valaha el tudta képzelni.”

---

“A könyv egy igazán hiánypótló útmutatás a hazai álláspiachoz. Olvasmányos és közérthető stílusban sikerült átadni a hatékony karrierépítés fő elemeit. Az elméleti hátteret nagyon jól kiegészítik a gyakorlati és személyes példák. Az olvasó egy olyan folyamat részese lehet, ahol az álomállás megtalálása vagy a szakmai előrelépés reális célként jelenik meg. A könyvben leírt szemléletmód képes lehet megváltoztatni az álláskeresésről alkotott korábbi véleményeket és a hozzáállást is.

A Cápatörvényeket szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan kívánja építeni a karrierjét.”

---

"📖 👍 Szívből ajánlom Erdőssy Gellért könyvét, a Cápatörvényeket, ha személyiségedhez, képességeidhez méltó állást keresel vagy a karriered építéséhez van szükséged friss, nemzetközi szintű módszertanra. Rengeteg felismerés ért a könyv olvasása során.

A bértárgyalásról szóló résznél különösen tetszett, hogy Gellért elvállalta az ördög ügyvédjének szerepét, hogy rádöbbentsen, mennyire káros rosszul értelmezett hála vagy lojalitás miatt halogatni. Sőt, a munkáltatódnak is rosszat teszel azzal, ha az igényeid, elvárásaid közlése helyett csak vársz a sült galambra, amely, ha nem érkezik, akkor egy idő után sértődötten továbbállsz. Gellért felráz az illúziódból, hogy az aktív közreműködésed nélkül észreveszik és jutalmazzák majd a kiváló munkahelyi teljesítményedet. 🥇

A Cápatörvényekben megvan minden, amit egy könyv kiválasztása során fontosnak tartok: olvasmányos, közvetlen hangvételű, izgalmas, emellett igényes a kidolgozása is: szép a borító, jó érzés a lapokat forgatni, olvasni. Hasznosítani fogom nap mint nap, és biztos, hogy kézikönyvként többször is újraolvasom azt a részt, amire épp szükségem lesz😊👏🏆"

---

“Gellért a saját és mások történetein keresztül szemléletesen mutatja be az álláspiac és karrierépítés kihívásaival való szembenézés nehézségeit, a lehetséges megoldásokat, és azt, hogy miért nem működik ma már az, amit hatékonynak véltem eddig.
Kézzelfogható, sokak által, köztük jómagamnak is bevált módszerekre tehetsz szert, ha szeretnél jobb fizetést, bizonytalan vagy az énmárkáddal kapcsolatban, esetleg nem tudod, hogy melyik végén kezdd el ráncba szedni a karriered.

Kifejezetten tetszik, hogy a könyvben könnyen érthető betekintést kapunk a pszichológiai működésébe a karriert építő, vagy éppen hátráltató döntéseknek, valamint milyen hatékony eszközöket tudunk bevetni sikereink érdekében.

Meleg szívvel ajánlom azoknak az olvasóknak, akik még a karrierjük előszobájában állnak, irányt váltanának, sebességbe szeretnének kapcsolni, új kihívásokhoz kénytelenek alkalmazkodni, vagy egyszerűen nem tudják még, hogyan kell a munka világában sikeresen helytállni.”

---

“A Cápatörvények egy hatalmas lökést adott a munkakeresési folyamatomnak. Az olvasás után (na jó, közben is) kényszerítő erőt éreztem, hogy felemeljem a telefont, kattogott az agyam a kapcsolatrendszeremen (ami van is, csak sosem mertem használni). Gellért közvetlen stílusa nem nyomasztó, de ösztönöz, motivál arra, hogy tegyél jót saját magaddal. A kutatómunka fejezet megmutatta, hogyan húzzam ki magam a végeláthatatlan CV küldözgetős gödörből, és tényleg lássak belátható időn belül opciókat a munkaerőpiacon. Ja és igen: a kutatómunkát TÉNYLEG el kell végezni. De közben stabil mentőövet ad a könyv ahhoz, hogy ne fulladjunk meg a tengerben. 
És kedves Gellért! Nagyon sok self-marketing hiányzik még belőlem, de kicsit felPIMPeltem a CV-met, illetve elkezdtem a LinkedIn-optimalizálás lépéseket, és csorognak a próbafeladatok lassan de biztosan. Illetve futtatok két magyarországi kapcsolatot is, hatalmas ötlet ez a lépés, mert valójában mindenki instant segíteni is akar kicsit.“

---

“Mivel van szerencsém Gellértet személyesen is ismerni, így azt mondhatom, hogy ez a könyv pontosan olyan, mint egy jó beszélgetés vele. Őszinte, nyílt, nem köntörfalazó és szemléletformáló. Aztán, hogy Te mit kezdesz vele és mit tudsz hasznosítani a karrieredben vagy az életedben - az már tőled függ.
A könyv könnyen és gyorsan olvasható, tele hasznos és gyakorlati példákkal. A nagy meló azonban ez után (vagy közben) jön. Szembenézni magaddal, összeszedni az eddigi eredményeket és szisztematikusan lépésről lépésre elvégezni a munkát. Ha ezt megteszed, akkor nem kérdés, hogy te is a Cápák közé kerülsz.
Bátran ajánlom mindenkinek, akit érdekel a tudatos karriertervezés, aki nem csak egy kis szürke hal szeretne lenni, azonban nem csak a ragadozók meríthetnek belőle, hanem bárki, aki tudatosan szeretné építeni magát munka szinten, annak érdekében, hogy a magánéletében is kiegyensúlyozott lehessen.
Nem kapsz varázspirulát, de kapsz egy kidolgozott, kiforrott és próbára tett rendszert, amibe bele tudod tölteni a saját személyiségedet és tuti, hogy kapsz legalább egy olyan gondolatot, amely segít majd, hogy továbblendülj a hullámvölgyeken is. Mert az álommeló megtalálása nem könnyű feladat, de mást nem érdemes csinálnod.
Sok sikert, kitartást, végül pedig a hozzád leginkább illő álommelót kívánom!”
Rendeld meg most!

5,990 Ft

Kérdésed van? Írj a support@cvshark.hu email címre és segítünk! :)
A könyvet imádni fogod :)


Erdőssy Gellért
Erdőssy Gellért a CV Shark alapítója és ügyvezetője, Magyarország első számú önéletrajz szakértője, a Cápatörvények című könyv szerzője. Küldetése, hogy mindenki ráeszméljen a saját egyediségére, hogy aztán tudatosan alakíthassa a karrierjét és olyan állásban dolgozhasson, ahol kiemelkedőt képes alkotni.

Gellért az elmúlt években létrehozott egy gyakorlatias, megbízható és mindenki számára működő álláskeresési módszertant, amivel többezer embernek segített a munkahelyi előrelépésben és az állásváltásban. Gyakori előadója állásbörzéknek, konferenciáknak és szakmai rendezvényeknek. Az elmúlt években számos meghatározó piaci szereplővel dolgozott együtt.
© 2016-2024 Minden jog fenntartva Erdőssy Gellért
Ez az oldal nem része a Facebook weboldalnak vagy Facebook Inc.-nek. Ez a weboldal nem támogatott a Facebook által semmilyen formában. A FACEBOOK a Facebook Inc. bejegyzett márkaneve.